Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Auktion


Ett helt liv under klubban

Det gamla paret
från en by
någonstans
hade båda dött
inom en månads tid.
Förr- som var nyss
hade de alltid varit

trygga
kärleksfulla
nära
Andats samma luft
delat samma skratt
När plötsligt den ena dog
glömde den andre bort att
andas.
Nu skulle stora delar av deras
hem säljas
för inte var det mycket som passade
och inte hade barnen plats.
Auktion
Kärleksfullt virkade dukar
krusade örngott.
Snidade föremål.
Verktyg maskiner.
Saker som berättade om ett helt liv
gick under klubban
för en billig penning.
Ett litet hem
i en by någonstans
är nu delat
tomt och öde.
Kvar är bara
rallarrosorna
som bugar till
parets minne.






Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-07-30 19:38



Bookmark and Share


  Mona Drugge
Det är alltid tråkigt när man måste göra en sån stor omställning i livet, men ibland tvunget. Har själv ett eget minne kring detta och jag fick nåt därifrån av mycket stort värde och kärlek från dess ägare till mig personligen.
2011-08-01

    ej medlem längre
Och jag bugar i kapp med rallarrosorna över din vemodiga hyllning till en svunnen tid . . . som du förevigat med dina ord . . .
2011-07-31

  Yvonne Eriksdotter
du skriver så underbart....rent...rakt....att det gör ont i hjärtat...
2011-07-31

  Järnkatten
Ja, det är skrämmande hur lågt ett helt liv och verksamhet kan värderas..:/...på just auktioner blir det tydligt...
2011-07-31

    ej medlem längre
Tänker på den stora dagen , samma sorg i grunden.
Men bra text..så är ofta livet för många !
2011-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP