Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en fråga om gränser

det rör sig en fråga om gränser
i landet där allting tycks flyta
av mjölk och honung och olja och beck
och växelkursers uppgång och nedgång

det åker i rulltrappan en fara
han är gammal och sliten och grå
han bär i sin ficka det tyngsta vapnet
en svunnen tid; ett minne

så minns vi inte längre
gårdagens löpsedlar
vad som skrämde dig är bortblåst
för nya hot
på kartan sprängs nya platser bort

vad skiljer dig från mig? jo, svaret
att jag har det du söker
en sanning jag ser att du inte vill höra
det är det jag har - ont

jag äter inte smärtstillande vardag
i för höga doser längre
jag vet inte varför men jag tröttnade

nu tillhör jag de som orkar
den frånvaro vi tillber är total
vi tillhör den delade sorgen
den korsfästa smärtan, att aldrig undkomma den

så för frågan om gränser
ger jag dig en tystnad




Fri vers av Marta
Läst 287 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-31 17:31



Bookmark and Share


  cilax VIP
det rör
2012-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta