Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men Mina Vänner - GLÖM EJ MÅTTLIGHET
Ur arkivet - ngt förändrad




DRUVANS RÖDA, ÄDLA VIN - Livets saft

 

Druvan, pressad, jäst till vin,

och lagrad uppå fat av ek.

Efter mognad, tappad på terrin

att ingå i Ditt hälsoapotek.

 

Låt så bouqueten Din näsa reta

genom att aromen andas in,

där dofter, smeksamma, diskreta

– för kropp och själ är ljuvlig medicin.

 

Och med en gest som verkligt elegant är,

Din vällust ännu mera höjs,

om vinet sveps runt glasets kanter,

så dess struktur för Dina ögon röjs.

 

Att se hur vinglasen på bordet ställs

som tillbehör i dagliga menyn,

och hur det röda vinet däri hälls

är för varje öga en gudomlig syn.

 

Men trots att vinets nytta här har prisats,

bör oss dock till eftertanke stämma,

de ord som tidigare gång på gång bevisats,

att: ”för mycket och för litet allt vill skämma”.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 379 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-08-04 10:47

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Yvonne Eriksdotter
Mmmm......härlig hyllning till det njutningsfulla vinet....
2011-08-05

    Bodil Sandberg
Underbart att läsa denna druvliga charmant rimmande vindikt!sannerligen blir jag törstig nu ☼
2011-08-04

  © anakreon VIP
Och påståendet att det skulle gå precis lika bra med selleri avfärdas bestämt av
Calle
som också instämmer i denna välrimmade vinhyllning.
2011-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson