Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
London


Kämpa, strida, slåss för frihet



Jag vill fånga hela världen i ett famntag

jag vill trycka även ovän till mitt bröst.


Jag vill fråga: varför gör Ni dessa tillslag?

har Ni ingen annan plats att få Er tröst.




Har Ni ingen som kan älska Er från hjärtat

världen är ju full av godhet och behag


Har Ni gjort Er moder full av smärta.

Har Ni stannat upp och TÄNKT ett tag?




Tänkt på alla dem som Inget gjort Er.

Alla dem som mist sitt kära hem.


Alla dem som nu får vandra uti skärvor

Har Ni någon gång tyckt synd om dem?




Kämpa, strida slåss för frihet

Det är alla männskors rätt.


Men det finns ett ord som säger

Aldrig aldrig uppå detta sätt.





















Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-08-10 10:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på anits
2011-08-21

    Silverstjärna
Starkt och vackert skrivet.
och det är fint med medmänniskor!

Världen är både röd och svart.

(full av både kärlek och hat.)

Och jag tror att du bidrar till många leende i världen.
2011-08-11

  anits VIP
Mycket bra skrivit, det är förskräckligt
hur människor jan bete sig
2011-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP