Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doktor Felipes vansinnestillstånd

alltid på gränsen mot något slags vansinne mötte de ofta mystiska varselser på sina resor. dessa deras förmågor att röra sig mellan olika nivåer och faser av jordens tillstånd och vardande. var något de sällan själva lade märke till.

så var de fångade. i en skrämmande värld under den i vilken vi lever, i de små människornas paralella värld, som flockar av sjöfåglar, i fantasier på gränsen till nervsammanbrott, där möttes de

att alla dessa ord redan var på flykt, så tänkte hon, därför fångade hon orden i sina tankar, de var uppdragna som ett gammalt urverk. detta var hennes dagböcker, orden hon behöll och sorterade förvarade hon där. i sällsam stiltje orörda.

doktor felipe, så kallade hon honom. aldrig vid hans rätta namn. han hade aldrig frågat efter hennes namn. om han uttalat det hade de skarpa konturerna av hennes animus skrämt honom. nu var hon bara och endast kvinna. han kallade henne Kvinna.

så förde de med sig varandra mot vattenfallets topp. de hade inga andra val än att följa varandra dit den andre förde dem. förvissade om att de där skulle se sina egna ryggtavlor resa mot den plats där de nu till sist stod. där skulle de betrakta sina egna resvägar, och den utsikten skulle ta andan ur dem.




Prosa (Novell) av Ingela Svenson VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-08-17 21:49



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
Låter som en komunisik antipsykiartiker som är emopt dagnoser och journaler.
Jag skiter i diagnoser och journaler det är männiksan som är viktigat.
Symtomen är bra, så vi kan ta reda på orsaken.


2013-01-19

  stenen/ Yv Ericsson
vart skall detta sluta? du är grymt bra på att skriva
2011-08-18

  Måna N. Berger
En anstrykning, nej mer, av magisk realism! Fascinerar mig.
2011-08-18

    ej medlem längre
Tycker mycket om den här berättelsen, sista meningen bara så underbar
där skulle de betrakta sina egna resvägar, och den utsikten skulle ta andan ur dem.
2011-08-17

  Catharina Edin VIP
Jäklar vad bra!
Du kan verkligen skriva prosa!
2011-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP