Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt första försök att bemästra det nya formatet idé-ström




Styrka (ideström)

Styrka finns av många slag
Några möter vi varje dag.

Ölets procent blir promille i blodet,
Generaler försöker att mäta modet.

Draghållfastheten i linan är stor,
Större än styrkan hur mycket jag tror?

Motorn räknas i kraften hos häst,
Men i djungeln finns säkert starkare best.

En sångerskas röst kan isa märg,
En författares penna förflytta berg.

Elefanten river lätt buskar och trän
men piper en mus, så flyr han snart hän.

När jag nu tänkt på detta ett tag:
Förmågan att kunna vara jag,
en styrka så viktig i vardagslag,
är min förmåga att visa mig svag.

 

------------------------------------
Gunnar Ideström har utvecklat formatet idé-ström:
Första raden anger ett tema, eller en idé.
Resten av texten utvecklar, eller vänder och vrider
på detta tema, gärna med lite rim här och där.

Tagga texten med ordet IDESTRÖM, så dyker den upp
i tagglistan http://bit.ly/idestrom




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 383 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-08-18 09:43



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Sanna dina ord! I intressant format
2011-08-20

    ej medlem längre
Ett styrkeprov som du klarat med glans!
2011-08-19

    ej medlem längre
Så sanna och tänkvärda ord!

"När jag nu tänkt på detta ett tag:
Förmågan att kunna vara jag,
en styrka så viktig i vardagslag,
är min förmåga att visa mig svag."
2011-08-19

  walborg
Kul idé! Roligt att följa resonemanget med fin knorr.
2011-08-18

    Birgersdotter VIP
Väldigt bra skrivet
2011-08-18

    ej medlem längre
Att kunna vara svag, en fin vridning på styrka . . .
2011-08-18

  Gunnar Ideström
Godkänt!
Det är resultatet som räknas.
Att man blir stärkt av något som i sig inte är "starkt" är ingen motsägelse.
Jämför med "Liten tuva stjälper ofta stort lass".
Att erkänna sin egen svaghet är starkt!
2011-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)