Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huvudet på ett silverfat

du flyttar in här nu, sa han
jag flyttar in här nu, sa hon

du vet kärlek, jag känner kärlek
vet du vad kärlek är?

hon visste inte att kärlek var
hon vet inte vad kärlek är

nu vet hon att det är fyllt med illvilja
av motsägelser och icke-logik

kärlek ./.

det var det hon såg i botten
på hans ögon

där fanns hennes hem
allt annat upphörde

hon var nära någon annans

tankar

hon blev utan egna tankar
hon tog plats där och uppslukades
gick hon in i hans sfär och upphörde

kärleken förblindade
kärleken förband

ensam nu begår hon
synder bakom ryggen
på sin egen person

outplånligt krävde Salome
Johannes döparens huvud

på ett silverfat

hon överlämnade sitt eget
utan andra möjligheter

ett tomrum därinne nu

som en kaffeservering
där påtåren kostar livet




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-20 23:16



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Förbannat bra! (ursäckta språkvalet..)
Hur många kvinnor, just, sätter inte sin kärlek som insats på livet.
Alldeles förmånga.
Berättade om min Rättspoetvän Pinglan, för en vän idag.
Du är imponerande i ditt skrivande Pinglan.
2011-08-24

  Catharina Edin VIP
det här var bra, otroligt bra! Måste läsa den flera gånger känner jag, för att få ta del!
2011-08-21

    ej medlem längre
Dyrköpta erfarenheter . . .
2011-08-21

  Börje Larsson
Suggestivt.....Bra!
2011-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP