Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den något större katten på bilden bor på Al Ain Zoo, Förenade Arabemiraten.




Barnet, kärleken och döden

Vad den lille gossen älskade sin farfar.

Och farfar älskade den lille gossen. Så snart han kom åt, kom farfar och hälsade på. För det mesta somnade de tillsammans i den bekväma fåtöljen.

Men så går farfar och dör, medan pojken fortfarande är riktigt liten. Hur förklarar man för ett litet barn att farfar plötsligt bara är borta? (Dessutom passade han ju på att dö när han var bortrest, så det hela blev väldigt... virtuellt.)

Den gossen älskade försvann, svek, stack, lämnade i sticket!

Det tog nästan 50 år för gossen att inse varför han har varit så rädd för att älska någon igen.

 

Så en sak vet jag säkert:
Män behöver också gråta ibland.
Det hjälper och frigör.




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 475 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-08-21 15:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Imponerande! Min Farfar dog ett år innan jag föddes,skulle velat träffa honom.
2011-11-23

    ej medlem längre
Berörande och väldigt Sanna är dina ord. Tårar behövs för både flickor och pojkar!
2011-08-23

  anits VIP
Din dikt griper tag, visst behöver män
också gråta, tårar läker
2011-08-22

  Ninananonia VIP
Mycket berörande... människor som gråter är.. människor som vågar älska.... vågar visa sina känslor... och det är vackert..

man kan också gråta i smyg ...när ingen ser förstås... men när man stänger av alla känslor...känner man inget...

som du gjorde... gråten var förlösande..

bra skrivet TB
2011-08-22

  SpamPippiL VIP
Det tog mig 50 år och 100 män att inse att de inte är värda att älska ;)

Min son var vuxen när hans morfar dog. Om man nu kan kalla 19 för vuxen. Han drömmer om honom än ibland. 6½ år senare. Män får gärna gråta. Iaf söner. Resten kan skrika i skogen.
2011-08-21

  walborg
För 50 år sedan förstod man sig inte lika bra på barns behov och känslor som idag - sorgligt.
2011-08-21

  Filosofen2
Tack för den texten.
2011-08-21

  Minkki VIP
Dem större katten bor på annat ort, då?
Barn är så konkreta - och så ställs de inför det abstrakta. Hur ska de kunna förstå annat än sin övergivenhet - ibland med skuldkänsla, det kanske var mitt fel, jag var inte tillräckligt snäll, bra, värd att älska? En lång väg ligger bakom en text som din...
2011-08-21

  Maj-Lis VIP
Tårar behövs...både i glädje och sorg
2011-08-21

  Bibbi VIP
Text som griper tag.
2011-08-21

    Birgersdotter VIP
Fin text om en tidig svår sorg...klok slutsats.
2011-08-21

    ej medlem längre
Hårt att få en så stor sorg så tidigt, innan orden och kopplingarna finns, bara saknaden och upplevelsen av svek och försvinnande . . .
2011-08-21

  thyra
Mycket kloka ord om att sorgen måste få utlopp för att man skall våga känna igen. Fin text!
2011-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)