Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna text bygger på minnesanteckningar från när jag bodde i Sverige...




I Kräftans tid

Astrologen vet mycke'
Men uti mitt tycke
I en sensommardel
Han har lite fel.

Kräftans tid från midsommar?
Då hela ängen blommar?
Nej Kräftans tid tar vid
i sensommarns skördefrid!

När bären blivit sylt
och vi har frysen fyllt.
När hösten kryper på
men sommar finns kvar ändå

Då krondill vi plockar
och kräftkokning klockar.
Vi kyler en flaska
och börjar att smaska.

Maggan från Norrland får sitta i lä
(Hennes surströmming luktar ju b..
Och burken - den lockar flugorna
från alla de närmaste stugorna...)

Härlig smak av sommar
sörplad når våra gommar.
Ännu nån veckas fri tid,
innan skola och id tar vid.

 

---------------------------------
Bildinformation:
Fotograf: Ullrich Mühlhoff
Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Blausteinsee_Tierwelt_01.jpg
Licens: Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 432 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-08-22 16:41



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Dikten ger en skön sensommar känsla
2011-08-27

  Maj-Lis VIP
Har haft stor festmåltid i dag...surströmming*ler*
2011-08-23

  anits VIP
Så vackert målar du din dikt
till en underbar tavla
2011-08-22

    ej medlem längre
Hur kommenterar en inbiten surströmmingsdyrkare det här?

Kanske med att var och en blir salig på sin fason?

Och att texten var skönt sensomrig!

(Jag kan nog tänka mig att peta i mig en kräfta eller två, också, om det kniper) :-)
2011-08-22

  Ninananonia VIP
Fint skrivet TB ! :)
2011-08-22

  Filosofen2
Gud, denna bara älskar jag! Tankegångar ger positiv ström....


BOKMÄRKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011-08-22

  Minkki VIP
Vilket härligt sommarminne - påminner mig om barndomens kräftande vid under forsen vid åstranden i Österbotten, kräftandet för export till Sverige, som då med sin premiärveckan låg efter Finland (i allt annat låg storebrorslandet Sverige före sin lilla granne i öster;)
2011-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)