Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God Morgon, säger Gud!

Ljus kommer in då morgonen gryr
Jag vaknar upp då drömmarna flyr
Ligger en stund för att morna mig väl
så att jag leva i takt med min själ.

En trast utanför mitt fönster
Jag ser bak gardinens mönster.
Han sjunger i denna arla stund
till solen, den varma, så gul och rund.

Äter ett äpple, tar ett glas vatten,
Säger Hej Då till den gångna natten.
Nu är jag klar att börja min dag,
Leende nu till bilen går jag.

I dammet på vindrutan syns det ett spår.
En katt har vilat på bilen vår!
Just i den stunden inser jag -
Gud önskar mig en underbar dag!




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 695 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-08-24 11:47



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Sjunger och tar en med!
2011-08-26

  anits VIP
En underbar dikt, en fin början
på den nya dagen
2011-08-24

    ej medlem längre
Härlig var ordet, sa Bull! :-)
2011-08-24

    Birgersdotter VIP
Härlig dikt
2011-08-24

  Gunnar Ideström
Att leva i takt med sin själ är viktigt.
Att själen lever i takt med mitt liv är viktigare.
Om Gud är inblandad låter jag vara osagt.
Men vi är alla betjänta av en högre makt.
2011-08-24

    ej medlem längre
En så positiv och härlig morgon med en hälsning ovanifrån.
2011-08-24

  Minkki VIP
Vilken härlig start på dagen, med en nattkatts tassiga visitkort som hälsning! Din glädje smittar!
2011-08-24

  walborg
Tack för denna härliga godmorgondikt!!!
2011-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)