Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Söker inspiration


Av trygghet


Ser mig om och finner stoff


väver trådar till tyg


broderar känslor och natur


med flammande rött som varvas


med sorgens svärta


till en fotsid mantel


av trygghet.
.







Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 613 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-08-25 18:15



Bookmark and Share


  Rosmarin
en mantel känns ju bättre i linje med din symbolik ovan

att flammande rött och sorgens svärta tillsammans kan bli en mantel av trygghet - det känns positivt
2011-08-27

    Birgersdotter VIP
Du skapade en vacker dikt om det vi alla
saknar ibland ...inspiration
2011-08-26

  Alva Johnsson VIP
Jag instämmer och har följt
Ditt goda råd och ändrat om
lite i texten.
2011-08-26

  Rosmarin
Nu tänker jag inte vara bara positiv, hoppas det är ok? Den är jättefin - ända tills jag kommer till sista raden där du plötsligt överger den liknelse som gått som en röd tråd genom dikten: tyg, vävning, brodera - och så går över till en kokande degel av liv. Då krockar bilderna i huvudet och det blir kortslutning. För mig alltså.

Det här tycker jag är väldigt vackert:

"broderar känslor och natur

flammande rött varvas

med sorgens svärta"
2011-08-26

  Bibbi VIP
Gillar starkt.
2011-08-26

  anits VIP
Mycket bra skrivet om att
söka inspiration
2011-08-25

  Larz Gustafsson VIP
En intressant och målande beskrivning som jag kan ta till mig.
2011-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP