Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pärlemor och paddor

Pärlemorknapparna kantade hennes bakgator, när hon ville det såg hon dom. som små små längtande drömmar. som lockelser, eller deltagare i hennes fantasier, drömmar. Ibland var verkligheten och overkligheten samma sak.

Så såg hon det, dom som drog henne iväg från. Livet där. Hon visste att annat. Fanns. Då var pärlemorknapparna som flygande änglar, eller små runda varelser av längtan, skimrande, systrar och bröder. Det vanliga förutan, men hon hörde också. Annat, annan längtan. Bland gräset fanns paddorna.

Bland torrgräset där, paddorna som kväkte om natten, där vid den sorgfälliga brand-dammen Dem hon tänkte på när livet. Hon ville aldrig döda något levande, så hade hon en gång ifrågasatt paddorna, de små, små på deras väg mot döden. Hur man skulle kunna rädda dem på deras. Väg till vatten.

Hon tänkte på paddorna, om de alla blev vuxna paddor. Då skulle hela världen bli deras. Inte mycket annat skulle få plats. Paddorna och vattnet.




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-26 00:25



Bookmark and Share


  UllaBritta
Nej de små som är på väg till vattnet, kan man inte rädda. De blir mat till någon i vattnet. Men en kom undan med livet i behåll.
Jag har en stor padda på tomten lever gott. Den kan jag värna om, klappa och prata med. Så är vår herres kedja.
Jag tyckte om din dikt. Ulla
2011-08-31

  Catharina Edin VIP
Ja, låt djuren få tillbaka sin planet!!!
2011-08-26

  Nanna X
vackra bilder, mötet mellan pärlemor och padda är väldigt lyckat.
2011-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP