Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fläkt av inre höst


Önskar så
än en gång uppleva fruktan
förödmjukelsen förlåta och ingenting förglömma
åter få vara tillsammans
se hur blickarnas längtan bleknar
i den fallande solen känna hur sommaren vissnar
när all dess doft faller i en fläkt av höst

önskar så
få flyga iväg med fåglarna
vilja veta min väg
men vet inte riktningen
hittar inte luftströmmarna
vill ändå låta dem bära mig
föra mig bort
låta mig helt följa med strömmen

önskar så
slippa krypa ihop på havets mörka botten
gömd under klippan




Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 478 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-09-01 12:55



Bookmark and Share


  Osvalds_Dotter VIP
När jag läser texten upplevs fruktan, saknad och
ett liv på flykt.

Något som går i repris...
något händer igen som man varit med om...

En önskan att följa strömmen,
enklast så...

istället för att stå där i skuggan ...

Intressant dikt!

Tack.

//Jenny
2011-10-07

    ej medlem längre
Blir så berörd av dessa rader... önskan är så påtaglig att den går att ta på, en önskan som ger hela texten kraft när den så mjukt pendlar mellan det lättförståeliga och det ofattbara... Känner så väl igen mig i känslan: den smärtsamt starka längtan bort, till något annat, till vad som helst utom denna mörka känslokalla plats som man på ett oförklarligt sätt har vuxit fast i. Och vad som helst, precis vad som helst, är bättre än just detta. Att få känna något, vad som helst... istället för denna tomhet.
2011-09-28

  Rumi
Skrämmande vackert, precis som hösten brukar vara. Applåd!
2011-09-06

  sockerspöket
Känner lite grann panik när jag läser denna. Att allt bleknar bort och att man glöms bort i takt med höstens kyla.
Och just de orden "Önskar så" är så fyllda av innerlig önskan och nästan lite desperation.

Fint skrivet
2011-09-05

  Ninananonia VIP
Berörande är denna fläkt av inre höst...

din önskan är så stark...

att jag tror att den blir sann...
2011-09-01

  ia VIP
ord som man egentligen vill stänga ute, men det går inte
smärtan är så tydlig, likaså längtan
längtan att få vara
mer än vid sidan, längtan
att få längta, känna.

du berör ända in i hjärtat
2011-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson