Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oigenomtränglig

nej, något val fanns inte

inte då

bara den djupa smärtan
som band mina händer
och en svart ögonbindel

oigenomtränglig

aldrig hade jag kunnat mäta
smärtan i den kraften

så jag vill veta

den dagen katastroferna
vem omfamnar du

var finns då din familj
till skydd och tillhörighet

vem blir då ensam kvar





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-09-17 01:35



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
En existentiell fråga. Dikten står ut med en skärpa som inte går att väja undan för. Angår mig, dig, alla.
2011-09-18

  LassO
de vet man inte förrän efteråt och knappt då, innan så "tror man" bara att man vet...
2011-09-17

  Catharina Edin VIP
sann smärta, kanske vilar den oftast i ovissheten -
2011-09-17

  Anya VIP
Gripande och starkt!
2011-09-17

  Gawain
Svårmod med ögonbindel, starka saker.
2011-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP