Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan med medicin


Det är inte lätt
att gå från fragment till helhet
som från en häftig vild flamma
till ett lysrör
med ett konstant fast sken

ja, visst, hon kommer att överleva nu
men kommer hon att ha kvar sina gnistor
och vilda erotiska lockar?




Fri vers av Dilsewat
Läst 684 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2011-09-29 14:11



Bookmark and Share


  Carola Viola Hedelius VIP
aj aj aj så vackert...
2012-07-29

    deb8
Vackert formulerat om mediciners avpersonifiering. Själens död som du så snyggt klär i lysrörsbelysning.
2011-10-18

  HQ
"Flickan med medicin", ja, men vad gör medicinen med henne?
Hur mycket av henne blir kvar? En underbar text med starka bilder, trots sina få ord. Som alltid kan du bygga ett helt slott, på en liten kvadratmeter. Skickligt!
2011-10-15

  Maria Natasja
Du ger läsarna diamanter.
Vet du själv hur bra du skriver?
2011-10-12

  mariann
Med dina rader målar du bilder ,
jag ser flamman och jag ser en kall korridor
med lysrör.
Raderna har kraft och andetag av skörhet.
2011-10-09

    huldran
Känns som en beskrivning om att livslusten alltid finns kvar inom en hur mycket man än blir nedtryckt.
Vacker, tack.
2011-10-07

    Melona
Jadu. Det här stoppar jag in under kökslampan för där har lysröret gått sönder. Flickan med medicin. Underbar titel på poesi som är självklar. Tack.
2011-09-29

  Baystream
vackert, väldigt vackert.
2011-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Dilsewat
Dilsewat

Mina favoriter
Star Wars