Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ngt modifierat version av att minne från en mycket tidig morgon - Då solen just stigit upp över berget och dränkt hamnens blanka havsyta med flödande solsken




EN VÄSTKUSTSK BOHUSLÄNSK IDYLL

  
Naken
där i skuggan
av den rödmålade sjöboden

stod hon leende och vinkade
när jag kom roende

osedd av alla utom jag själv
och de skränande sjöfåglarna.

När sedan tången,
i lågvattnet
kom att visa håret
där vid strandkanten

och den svaga dyningen
fick den att vänligt buga

blev detta för mig en upplevelse
av oändlig innebörd.

En erotiskoch estetisk tavla
av en underbar människa
i ett fantastiskt landskap

som,
när hennes glada skratt,
ljuvligt klingande
kom att blandas
 med vågors kluckande
och sjöfåglars skri

blev till en Bohuslänsk

Gudomlig – Symfoni

 

 




Fri vers (Fri form) av Carl O Andersson
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-01 14:38

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson