Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som krymper tiden

ett märke på trädet
hugget med morakniv
blev det blödande såret

som krymper tiden

utan böner, obönhörligt
rann blodet illa
längs med det vita

- Vi ville det inget ont
vi spetsade bara våra verktyg
utan någon tanke att
de skulle lemlästa sina bärare

nej vi ser inget samband

tiden krymper luften snör ihop
den tätt omkring kroppen
så snörs livet åt

snörs lungor ihop

vassa eggar mot tunn hud
gardinen fladdrar bara lätt
skyddar ingen mot stormen




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-10-03 22:10



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag läser och assimilerar
det är min enkla lott
2011-10-14

  Catharina Edin VIP
Spännande att läsa - du är en symbolist, och jag försöker verkligen tolka, men är inte så bra på att uttrycka det, dikter är bilder och musik lika mycket som de är ord.
2011-10-05

  Måna N. Berger
Det faller mig i tanken, någonting jag läste i tidningen, en replik: "Jag ville inte döda honom, jag ville bara skrämma.."
2011-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP