Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det behövs nog ingen komentar,,,


Lyckorus

Lyckorus

Med ett glas i hand varje kväll
han sitter där så glad och säll
glaset innehåller starka varor
med tiden de blir riktiga faror.

En kväll utan något i sin hand
det händer sällan men ibland
då blir han full av fånig harm
han är ju så van vid tennisarm.

Varenda kväll är ett lyckorus
han ser allt i ett strålande ljus
utan det viktiga glaset i hand
han känner sig fånge i ett band.

Finns det inget starkt hemma
då blir det ett riktigt dilemma
han letar gärna i vår gömma
men det kan han redan glömma.

Tänk vad lyckoruset kan göra
den kan hela familjen förgöra
är verkligen spriten så viktigt
kärlek till familjen är ej riktigt.

Det märks ej när han är full
och aldrig ramlar han omkull
drar timmerstockar på natten
som håller oss vakna, Fy katten!




Fri vers av Kristine
Läst 263 gånger
Publicerad 2006-01-10 18:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kristine