Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och tyvärr vet jag att jag överdriver.


Hud (latin cutis, grekiska derma)

Huden. Kroppens största organ. Om man skulle kavla ut huden till en platt yta, skulle det bli ungefär lika stort som en säng.

Den beskrivningen får mig alltid att vilja kräkas.

Men det är ju tur
att den inte är det
utkavlad

det är ju tur
att den är precis
inte det.

din hud.
vävnaden
som håller samman dig.

varenda kvadratmillimeter
varenda en
av alla 2000000
skulle jag vilja
kyssa/smeka/beröra/undersöka.

varenda fräken
där huden är som tunnast
ögonlocken

varenda por, varenda hårsäck, varenda födelsemärke

varenda ärr

och jag längtar

men snart
inte länge till

ska jag få uppleva allt det där

igen.




Fri vers av trasselsmuts
Läst 241 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-06 22:22



Bookmark and Share


  filharmoniker
Gillar denna skarpt. Du har verkligen lyckats med skrivsättet.
2011-10-08
  > Nästa text
< Föregående

trasselsmuts