Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Genom kikare förevigad


upplysta

I natt är det bara minusgrader mellan mig och månen
mörkret så befriande klart att oräkneliga stjärnor lyser.

Här kan jag vandra vintergatan fram
i ett klarsynt fönster mot evigheten.

På avstånd ser jag stadens orangea sken över de upplysta
höljda i ljus hindras dom att se

hur stjärnbilderna dansar...




Fri vers av calidris
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-07 16:42



Bookmark and Share


    Rolf Zandén
Mycket skön, det skönt med mörkret och där får tankarna gott om plats.
2011-10-07
  > Nästa text
< Föregående

calidris
calidris