Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Maktstafett


Jag minns

Jag minns med stolthet
barndomens bokhylla
Fylld av klassiker
romaner några
diktböcker.
Bokhyllan
representerade
makt.
Makt i positiv
mening.
Att kunna läsa
drömma.
Att kunna ta del
av andra världar
främmande tankar.
Så mycket hopp
och spännande
livsöden.
Det fick mig att
sluka böcker.
Bokhyllan
var också
ett hopp om
att barnen skulle vilja
studera vidare.
Vilket vi också gjorde.
Bohyllan innehöll också
ett band med flera lexikon.
Långt före datorns tid.
Bokhyllan var en stolthet
i vårt hem .
Nått som inte mina vänner hade
på samma sätt.
Det gav mig makten att förstå
lyckan att läsa
och hitta gömda pärlor och skatter.
Jag fick makten att hitta
och utforska
i alla dessa glömda böcker som
då var så viktiga
att de fanns.






Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-07 20:14



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fint.. den bokhyllan hade allt...

makten att förvandla..
2011-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP