Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att göra allt man inte borde när man inte borde, borde man gör oftare


Jag borde inte lägga mej ner sådär, på bara marken med tunna kläder.
Men den är så mjuk och kylan kan värma när den doftar av trygghet.
Mossan och de höga tallarna tar hand om mej och solen värmer fortfarande.
Där... i gläntan, där jag hämtar in tanken och själen att samsas i mitt hjärta.

Jag borde inte ge mej iväg ensam i natten för att simma i en sjö ingen vet finns.
Men vattnet omsluter mej så försiktigt och bär mej och min ängslan i trösterik famn.
Får mej att flyta ut och ihop i mera fulländade insikter.
Visar mej dyn på botten då den flyter upp till ytan
Synlig - Påtaglig - Läkande

Jag borde inte ställa mej sådär ända ut på kanten och luta mej fram då oändligheten brer ut sej alldeles för vidsträckt neråt och utåt.
Men kraften suger tag i mitt inre då rädslan, sorgen och ilskan låter sina slöjor falla runt sej.
Och jag känner mej så full av Liv.
Och inser att jag förtjänar allt gott som Livet placerar framför mej.

Och jag borde inte plocka ner mina försvar sådär.
Och öppna upp för sårbarheten och alla de skuggor som delar plats i den.
Men du värmer mej och doftar så gott av trygghet.
Du omsluter mej och min ängslan i din trösterika famn.
Och alla känslor får mej att känna mej så full av Liv.

Och jag inser att det är i soluppgången i dina ögons djup som jag hämtar in min tanke och själ att samsas i mitt hjärta.





Fri vers (Fri form) av Cahaya
Läst 435 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-10-09 16:38



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Dina ord träffar rakt i hjärtat. Mycket vackert skrivet!
2011-10-14

  Yrre VIP
Jo, allt det där borde du..och jag borde det med för, det väcker livet
och viljan och förtroendet att leva. Underbart skrivet verkligen!
2011-10-14

  Anders Perols
"jag borde inte" men gör ändå. Rebelliskt välskrivet. Jag känner mig gammalmodig som säger det men stavningen av "mej" och "sej" stör lite. Om jag får vara petig.
2011-10-09

  solvarg
fantastiskt vackert!
tack
2011-10-09

    ej medlem längre
gudars, vilken vackerpoesi..!
tar nästan andan ur mig.

bokmärkt, är du.
2011-10-09

    ej medlem längre
Fint !
2011-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Cahaya
Cahaya