Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frukost

Är det din dag idag?
Det vet du inte.
En dag är det det, och det är det enda du vet.
Din dag skall komma, kanske är det idag.
Kanske äter du frukost för sista gången.
Kanske är det tusentals filtallrikar kvar att tömma.
Kanske idag eller om femtio år.

Vem bestämmer?
Vem håller i livets trådar?
Det spelar ingen roll.
Är det ödet, Gud eller liemannen?
Tids nog får du veta.

En sak vet du i alla fall.
Och det är att den du älskar, som sitter där vid bordet och rör i kaffet på sitt speciella sätt inte alltid kommer att finnas.
Kanske ska ni stötta varandra i ålderdomen, eller så har ni trettio sekunder kvar att dela.
Det kan vara din älskades dag idag.

Och nu vill jag att du tänker efter noga.
Om döden kommer till dig i dag.
Inom tretio sekunder är du borta för alltid.
Vill du helst då ha diskat din talrik ren eller gett din älskling en kyss?




Fri vers av Epitaph
Läst 562 gånger
Publicerad 2006-01-11 03:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Epitaph