Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ush, blev inte nöjd :/


Vita rosor för ingenting.

http://tinypic.com/fvkbko.jpg

Jag gav dig rosor,
vita rosor,
för jag tyckte att dom passade till din gravsten.
Men dom färgades, ruttnade,
gav upp att vara dina blommor
och bara

dog.

Varför gav dom bort sin färg
till ingenting
när jag ville att dom skulle vara vita?

(Men det är inte det
jag gråter över.)

Varför gav du bort färgen i dina ögon
till ingenting
och slutade vara min morfar?




Fri vers av Morgon
Läst 501 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-11-19 20:50



Bookmark and Share


  Bump
älskar raden "och slutade vara min morfar". bara det var så vackert.
2006-06-17

  Linda Antoinette
Helt JÄVLA underbar!! Tänker på min farfar som dött... jag ville ge honom en vit ros jag med...
2006-01-29

    Epitaph
Det här är den vackraste dikten du har skrivit enligt mig.
Konstigt nog är det en av de få du inte har fått någon komentar till.
Jag är inte så kunnig när det gäller poesi så jag kan inte skriva något fint om klangfärg och textmelodi.
Men jag måste ändå säga att den här dikten rör vid min själ.
Det är min favorit av de dikter jag har läst här på forumet.
2006-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Morgon
Morgon