Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har ingen aning var jag just har skrivit, den råda tråden, betydelsen, eller någonting. Var tvungen att bara skriva av mig lite...


Detta är en fin, lögnaktig sanning.

Ty jag har aldrig vart någon betydelsefull med ord,
inte som alla de andra,
som skriver om blod svett och tårar
och verkligen menar det.

Nej, jag har alltid varit lite för patetisk.

Skrivit krampaktigt ner något, intalat mig själv att
Det här är minsann poesi,
det här är ord med innebörd.

Men vad fan hände med själva ”innebörden”,
då man aldrig skrev med någon gnutta tyngd i orden?
Inte bara mina onaturliga ord,
men även mina bokstäver var bara äckliga spyor på ett klottrigt papper.

Men att tala sanning,
det är något vi alla är skickliga på att undvika.
Vi intalar oss själva fina små lögner,
det här är minsann poesi
det här är ord med innebörd.


Jag var aldrig någon poet till att börja med.







Fri vers av Morgon
Läst 465 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-29 01:13



Bookmark and Share


  Yrre VIP
berörande starkt skrivet!
2009-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Morgon
Morgon