Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som den kung och den drottning vi en gång var.

Minuterna tillsammans är värdelösa,
du och jag i tystnad, i ironins praktfulla glans.
Och vi som brukade skratta åt tystnaden
som den kung och den drottning vi en gång var.

Tiden skulle läka alla våra sår,
och vi hade nog äntligen blivit friska
om vi inte frenetiskt hade rivit och bitit i det förflutna
likt de hjärnspöken vi alltid varit.
Det var som om vi aldrig, innerst inne,
ville bli friska och kunna gå rakryggade igen.

Vi försökte stanna kvar i gårdagen
istället för att möta morgondagen,
Försökte stanna kvar i de minnen då vi endast lekte,
råkade såra varandra men räddade alltid varandra med ett ”förlåt”.
Men i verkligheten får man inte be om förlåtelse,
det vore ett brott,
man får bara ljuga för de man älskar.

Och vi älskar varandra,
mer än allt, ingenting alls.
Vackrare lögner än våra finns ej att skåda.

Vi dör då vi inte kan drömma längre,
vi dör då vi inte längre kan fly.
Du och jag får stanna och lida i varandras tysta sällskap
som den brutne man och förstörda kvinna vi nu är.




Fri vers av Morgon
Läst 447 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-29 01:46



Bookmark and Share


  lolly
men..hjälp.
helt fantastisk. det gör ont i mig, jag drar mig för att fortsätta läsa men kan inte låta bli.
mkt bra text.
2008-07-29

  Roza
Nu har jag försökt komma på vad jag ska skriva om det här, utan något resultat. För inget jag säger kommer att kunna beskriva ordentligt vad jag tycker om den eftersom den är så sjukt bra skriven.

Jag tyckte om den mycket. Väldigt bra!
2008-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Morgon
Morgon