Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi från andra sidan graven

Borta...

vart tog han vägen?
det var ett tag sen
som jag såg honom nu

Är han död?

Jag minns då ingen begravning
ingen dödsannons i tidningen
ingen som sörjer

Jag undrar vilka som märkte när han försvann?

Ingen anmälde honom saknad,
har frågat vart han är

ibland tror jag att jag ser honom

när jag passerar spegeln i all min hast,
då, just för en sekund är han där
om jag inte tittar närmare

ser genom alla lager

ser hans ögon, så trötta
en gång fulla av liv
hans ärrade hjärta, alltjämt blöda
ser hans falska fasad av hårwax
och dyra kläder
och jag inser

att han faktiskt är död

och jag är ett spöke




Fri vers av Pete
Läst 734 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-11 07:22



Bookmark and Share


  Yohanna_Lindberg
Jag ryser...

tragisk men vacker

*puss på kinden*
2006-03-23

    Quenya
Fantastiskt gripande
2006-03-19

  InvisibleFairy
alla din texter är helt underbart skrivna.
2006-03-11

    BrokenHearted
tyckte om den här...det var något sagolikt vackert, men hemskt över den...
hoppas han får leva kvar i dig, så mycket som möjligt..
2006-01-14

  Teresia Ridell
Kanske en del av honom är död; men ge det tid så kommer nya "delar" att göra honom till en hel man igen. Säkert inte precis som förut, men kanske bättre o säkert starkare.
Texten är stark o mycket bra skriven.
2006-01-11

  Ingrid Nilsson
Det var magi över detta.Och jag tror inte att han är död,han har bara gått åt sidan ett tag och en dag är han där igen,helt och fullt.Välkomnar du honom då?
2006-01-11

  yoyyo
Coolt

du har beskrivit jäkligt bra
2006-01-11

  Smultris
Får rysningar över hela kroppen av denna text... du tar fram en känsla så väl... jag läser och berörs...
Underbart bra och tragiskt smärtsam...
2006-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Pete
Pete