Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna skrevs egentligen först, förkortades, men jag låter den nu istället få bli en påbyggnad, editering eller bara för läsaren att få se den som den var tänkt.




Det farliga inom - kalla mig editerad eller del två

Det är en kamp
ett försök att göra en skiss
att långsamt fånga in varje tråd
skilja dem åt
följa dem in till kärnan
och där spetsa det demoni
som blivit begreppet
och nu är farligt för det inom
vilket ej längre är överensstämmande
en överväldigande illusion
utan gestalt

Trots detta
ter den sig så oerhört fysiskt verklig
och krossar obönhörligt
i sin kloförsedda makt
för jag är blott en människa
en syntes av det själsliga och kroppsliga
som blivit otänkbar
då dessa ej förenas i ett tredje
vilket är anden

Men mitt i detta farliga inom
ska jag med insikten kring ångesten och skulden
medvetandegjord finna vägen
på den långsmala stigen gå
låta insikts-ljuset leda mig
ut ur demonin
mot min egen frihet




Fri vers (Prosapoesi) av Micael Axelsson
Läst 512 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-10 21:07



Bookmark and Share


  sockerspöket
"endast en människa".. ibland tror jag att det finns personer som är mer än så. Jag tycker du är mer än en människa, du har såna långt kännande ord och känsliga formuleringar som når djupt in när man läser. Det är förvånande hur mycket man kan ge av sig själv med "bara" en poetisk text, men jag känner det som att man kommer dig väldigt nära (och å andra sidan - vad vet jag?)
2011-10-12

  ia VIP
blott att du endast är en människa
(som du beskriver dig)
är du en stark personlighet
som berör i dina ord
långt in i hjärtat
2011-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson