Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farfar och folkhemmet

Han sa alltid "förr i tiden"
som ett slags tideräkning
den enda han ville vet av

där han satt på pinnstolen
i köket vid Perstorpsbordet,
och drack kaffet på fat, med
sockerbiten mellan tänderna
och läste Göteborg-Posten

transistorn hade nya batterier
nyheterna, sen melodiradion

men egentligen tyckte
han inte alls om musik

han odlade sina lotter som en gåva
ett arv från de gamle, de som
brukat jorden i sitt anletes svett
satt potatis och rovor

hans bisamhällen spred arbetsbin
över fruktträd och blomsterängar
som en hyllning till solidariteten

När Tage Erlander gick ur tiden
och sen Gunnar Sträng

gav han upp sina kolonilotter

Till vilken nytta att odla Folkhemstankar nu?




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-11 22:49



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Jo, sorgligt så det förslår och tyvärr är han ju inte den enda som gett upp...
2011-10-11

    ej medlem längre
"Till vilken nytta att odla Folkhemstankar nu?"

Det känns så avlägset!
Jag blir så bedrövad!

Så skönt att alla farfäder slipper uppleva vår egotrippade tid!
2011-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP