Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag arbetar som energiexpert och håller en del prat. Inför en internutbildning plockade jag ihop denna efter inspiration av Caj Lundgrens “barnet som åt”


barnet som använde

Det här är sagan om barnet som var dag
använder apparater, maskiner, energi av många slag

Ligger under en varm och mjuk yllefilt
Babywatch, en speldosa spelar milt
En talande docka en bilbana av plast
Radiostyrda saker, batterier som laddas i hast

Musikspelare, radio och femtioåtta TV-spel
Skrivbordlampa och miniräknare som räknar fel
Dator, skrivare, hörlurar och mobil
Skolskjuts, moped och längtan efter egen bil

Väckarklocka motorcykel och enkel biljett
Pentry, minibil och microomelett
Timslånga duschar, hårtork och bad
Rakapparat, plattång och taxi genom stad

Storbilds-TV, charterresa och extrafrys
Värmeljus, varmluftsugn och lördagsmys
Gräsklippare, snöslunga och en större bil
Digitalkamera, skruvdragare och firmabil
Centraldammsugare, utebelysning och smörgåsgrill
Grönsakscentrifug, köks-TV och motorbåt som är avdragsgill

Färdtjänst, permobil och kaffebryggare
Infravärme och inglasad balkong är tryggare
Väderstation, talbok och hörapparat
Sänglampa och inspelat barnbarnsprat
En radio som skvalar milt
Ligger under en varm och mjuk yllefilt

Det här var sagan om barnet som var dag
Använde apparater, maskiner, energi av många slag




Bunden vers av Petterblå
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-11 10:26



Bookmark and Share


  vera gade VIP
förbluffande så här redovisat!
iövrigt en rad trevliga texter på din sida....
2011-10-15

  Songbird VIP
*ler* Tankeställare..dags att rensa och se över förbrukning!, Givetvis för miljön men även för kommande vinters elnota! Tack för informativ och bra läsning! :)
2011-10-11

  Herr Funderare
Underbar text..
Den fick mig att börja skratta!!
2011-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Petterblå
Petterblå