Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

himmel, ett helvetesgöra

himmelriket är
leva för evigt, ingen ondska, ingen orenhet
ingen sorg, ingen plåga och ingen kalabalik.

kravlöst, utan mål eller mening
bara ett vara
där varje dag är den andra lik


helvetet är
leva bland ondska, orenhet, sorg
plåga, ständig kalabalik och röra

med krav, mål och måsten
inget är klart
där alla dagar är fulla av göra


Min glädje är
leva här och nu med upp och ner, mycket att göra
glädje och sorg kalabalik och röra

där krav visar att jag behövs, mening och mål
pröva mina gränser och se vad jag tål



då undrar jag ibland om man inte tagit fel
att begreppen är i en enda röra
all leva i himlen känns som ett helvetesgöra





Bunden vers av Petterblå
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-15 08:45



Bookmark and Share


  Seglaren
Smart fundering.
Sanningen är att både himmel och helvete är påhitt. Dom finns alltså inte. Den som tror det är lurad. Vilket kan påverka ditt liv till svåra funderingar.
Jag är Ateist som Robert Aschberg och Mona Sahlin. Vi tror alltså inte på svamlet om Gud och Djävul.
2011-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Petterblå
Petterblå