" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Albert betecknade ljusets histighet i vacuum med konstanten "c"




Himlavalvet var vårt, om att överträffa c (SciencePoetry)

Vi hade räknat ut det
Allting stämde

Det krökta rummet
Hade vi beskrivit
i våra formler

Och modellerat
i berget under sjön

Himlavalvet var vårt
Och evigheten

 

Ända tills en liten
sketen neutrino

Körde om ljuset

och tvingade oss att börja om
ännu en gång

 

----------------------------------------------
Denna text är taggad med ordet Sciencepoetry

Bilden: Einstein 1921. (Lånad från http://en.wikipedia.org/wiki/File:Einstein_1921_portrait2.jpg)




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 389 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-10-12 07:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att det alltid ska finnas en liten hake någonstans . . .
2011-10-14

  Minkki VIP
Det tål att funderas på - bokmärker :-)
för mig kändes titeln närmast lyriskt musikalisk, skriven av en tenor som överträffat höga c... så att, minken tar nu en funderingspromenad med Nalle Puh, tiddelipom!
2011-10-12

  Anna*
Ju mer vi vet ju mer förstår vi hur lite vi skulle kunna förstå och veta egentligen =0) Alla våra vedertagna sanningar är bara en liten del av verkligheten. Så en liten neutrino kan åstadkomma en hel våg av nya vetenskapliga upptäckter då det är tid för dessa!
2011-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)