Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orden är som dansande nattfjärilar

Jag vaknar mitt i natten
Orden kommer flygande,
virvlar kring mig
likt nattfjärilar
runt en lykta
i sensommarnatten.

Oordnad dans,
varken jenka eller disco.

Möjligen Square Dance:
Jag inser att jag i viss mån
kan styra orden
och deras ordning
som en Caller:
Allemande Left;
Heads Promenade!

Förvirrad skriver jag
ett par rader
och somnar om.

På morgonen upptäcker
jag silverdamm
på mina händer.

De sköra orden
har färgat av sig.

 

----------------------------------
Bilden är lånad från
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Emperor_Gum_Moth.jpg
Author:  Fir0002, Creative Commons, Share Alike




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 479 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-10-13 08:45



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Det här att orden kommer om natten det känner många av oss igen. Ibland lyckas man skriva ner några punkter. Annars tänker jag, jag kommer nog ihåg dem när jag vaknar. Men det gör man ju inte. Många bra dikter har gått förlorade på detta sätt.
2011-12-26

  Ninananonia VIP
Inspiration från hjärtat.. :) dansande nattfjärilar..
2011-10-16

    ej medlem längre
Så var det då äkta nattordfjärilar som besökte dig!
2011-10-14

  Osvalds_Dotter VIP
Underbart vacker text!

"" På morgonen upptäcker
jag silverdamm
på mina händer.

De sköra orden
har färgat av sig.""

Magiskt.

//Jenny
2011-10-14

  anits VIP
En underbar text med ett härligt slut
2011-10-13

  Minkki VIP
underbar knorr
2011-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)