Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...en grind i hemligt dunkel

så öppnade sig en port i
det stängda murverket
nedanför slottets valv och
under ligusterhäckarna

steg jag in i hemliga dunklet

där som Birnhams skog tar vid
var en grind häktad på gångjärn gjutna
mina frasande sidenkjolar skulle
fastna på spetsade pålar

ändå steg jag in mellan dunkla stammar
där stigar burit älvor i eoner av tid

att svalka mina ögon, ty

jag har en sjukdom som ingen
vågar klä i ord

min blick är röd och skrämmande
bränner hål i lögnarens ögon

under stjärnor och himlakroppar
dök jag in i min egen tankevärld

till skydd från min egen blick




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-14 09:41



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Gothic
2011-10-14

  Suzy med punkterna
Känns som början till en bok där man vill läsa mer
2011-10-14

  LenaJohansson VIP
mkt bra
2011-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP