Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindarn, vågor



Vindar vågor


Det var vindar som kom i ursprunglig luft

dom kom från sina reden

vindarna med sina armbågar

de kom och tuggade seglen ute till havs

de mättes i storlek styrka i meter per sekund

i rymlig luft

det fanns inga försenade eller strejkande vågor

där låg de outslitliga djupen

lugna som alltid och intygade

vågor som umgicks utan konflikter

dyrkade livet som erbjöds ute längs sträckorna

där inget var tillfälligt

tog aldrig slut

de hördes i sina lugna diskussioner längs stränder

med sina sövande läspande röster

det var röster med känsla

som man längtade efter att få höra

det var vindar som lärt sig tala

här fanns inget skört

här erbjöds tankar

långt från tiden




Fri vers av Rolf Zandén
Läst 209 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-14 09:27



Bookmark and Share


  Han i Hörnet
"...vågor som umgicks utan konflikter...", underbart beskrivande...
2011-10-14

  LenaJohansson VIP
mkt bra...tyckte om denna
2011-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Rolf Zandén