Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

Ett eldorado för själen




Paradis

 

Höstbrisen nuddar min kind.

Går runt den lilla "insjön" där

solen blänker i vattnet.

Ute på en liten ö står hägern blickstilla

och änderna snattrar i vassen.

En stor mäktig svan reser vingar

Väser lite hotfullt när

mamma, barn, hund närmar sig.

Men sothönan?

Kanske nån annanstans.

För inte flyttar den?

Måste kolla i fågelboken.

Sätter mej på en promenadbänk

och spanar utåt stenarna.

Skraken finns där.

Fiskgirig och illa omtyckt.

Stackare!

Den måste ju leva den med.

Skrattmåsarna som har

ljudnivån på topp

har tystnat.

Här är simfåglarnas paradis.

 

 

Precis som mitt.

 




Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-10-17 10:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart välbeskrivet, älskar ordet "promenadbänk"!
2011-10-19

  anits VIP
Mycket målande och vackert skrivet
2011-10-17

  Herr Funderare
En av de få texterna jag har läst på den här sidan som jag tycker är totalt och underbart bra.
Önskar att poeter.se hade lagt in en till knapp, nu finns det bara "Applåder", jag hade velat klicka på knappen där de står "Stående ovationer"

Bra skrivet!!
2011-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP