Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

noaks ark (till teodor och tomas tranströmer)


plötsligt möter barnet den övergiva bron
en förstenad båge av alla världens färger
över septemberjordens rödgula minnen

att födas i sommarviskningar om kantarellskatter
är att få se värmen ta upp sin eka över vintern
och segla bort ovan horisontens gråskala




Fri vers (Fri form) av himlens hemlighet VIP
Läst 797 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2011-10-19 12:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En mycket vacker text.
Målande.
2011-10-19

    toner
Som att betrakta en tavla.

Jag förstår den inte men bilden jag får av den är sådär mjukt fin som jag älskar när poesi är.

Tack för fin läsning.
2011-10-19

    ej medlem längre
Vackert och mjukt...blir så berörd av dina ord.
2011-10-19

  Armo
Så vacker den var, tycker om dina beskrivningar och tycker om att dikten börjar med en hastig rörelse "plötsligt möter barnet", och därifrån går till saktmod "att födas i sommarviskningar" och avslutas i total stilhet "segla bort ovan horisontens gråskala".

Jättevacker
2011-10-19

  Linda CH VIP
Betagande med vemodskänsla.
2011-10-19

  AgnesP
Den er bare dejlig denne, søde du:)
2011-10-19

  himlens hemlighet VIP
noak, den enda rättfärdiga mannen i sin generation, minsann ;)
2011-10-19
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP