Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan man se eller veta om att ett mänskligt öga inte kan se allt?


En larv kan inte sväva




Mina minsta små upptäckte en dag
En lite märklig sak
En ny och okänd lag

Himlen lyste klarblå denna junidag
Lönnen grön och mäktig mot det blå
Sina stolta grenar

Mellan grönt och blått
Så såg de nåt
Fritt emot det blå
Gröna larven svävande i tomhet blott

Så grön mot djupblå bakgrund
Men utan vingar svävar den
Eller klättrar den på något tunt?

Är det en silvertråd
den klättrar på?
Men vi ser ju inte den
Vem vet nu på råd?

Men liten barnahand
Sträcks fram
Tar denna osynliga till barndomsland

För i detta land är sagan sann
I detta land är allting möjligt
Hur förundrad liten man

De små de vet
Sånt som stora inte vet
För dom vet inte att
Inget osynligt finns

Men larven svävar fritt
Under liten barnahand
Trots vi inte är
I sagans land

Så även här hos oss
Kan allting bliva möjligt
Att osynliga saker uppleva
Trots man dom ej kan se

Som gröna larvens
Tunna silvertråd
Visst är den där

En larv kan sväva?




Fri vers av Mona Irma
Läst 194 gånger
Publicerad 2011-10-20 02:15



Bookmark and Share


  Anna*
Barns nyfikenhet, lust och längtan. Det är häftigt att följa med dem i den processen =0)
2011-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Mona Irma
Mona Irma