Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgontåget

Idag,
på morgonen
tog tåget en annan väg,
vek av från spåret och
lämnade perronger utan besök.

Jag såg snöklädda människor
på väg till kontoret,
ana oråd
när tidtabeller bröts.

Jag såg uteblivna föredrag
i medpassagerares ögon
och lättnader över
konferenser som lämnats kvar.

Förarlöst gled vi iväg,
likt en barkbåt vid frånlandsvind,
mot horisonter
dit inga mötestider når...




Fri vers av calidris
Läst 622 gånger och applåderad av 28 personer
Utvald text
Publicerad 2011-10-28 18:14



Bookmark and Share


  Vici
Underbart!

Surrealistiskt och
snudd på nästan
eterisk utfärd...
2011-11-30

  cilax VIP
vacker sublimering
2011-11-09

    Birgersdotter VIP
Mycket bra skrivet
2011-11-02

  Mr Lindemann VIP
Med den kommande istiden som färdriktning så ömmade delar av passagerarna för tidsresenärer på drift längst med tågfönstrena...
2011-11-02

  Erik Hall
Underbart skrivet!
2011-11-02

    Joel Nilson
Riktigt fint skrivet!
2011-11-02

    ej medlem längre
Lite skönt surrealistiskt.
2011-10-31

  Schackpoeten VIP
Gillar att man romantiserar den grå vardagen, mycket bra ! :-)
2011-10-29

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
I Sverige är ju tåg något som förväntas följa planer och tider nästan på sekunden. Du skapar en skön bild när tåget plötsligt tar en helt annan väg...

Hmm. Är det ett tågtema på gång efter min tågtext i morse?
Tagga texten med "tåg" så får vi se!
2011-10-28
  > Nästa text
< Föregående

calidris
calidris