Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Om någon faktiskt kan peka ur varje referens till olika låtar och filmer så ska jag ge dig en chans.)


men du kommer få vänta jävligt länge på en förklaring.

jag vet att jag har en.
jag intalar mig själv det i alla fall.

du går inte runt med ett hjärta i handen

du låtsas väl att du inte har något.

(precis som jag)


vet du vad min dröm är?
vet du vad jag allra helst vill göra?

ligga på min säng bredvid dig, och suga i mig cigarett efter cigarett.
jag vill bara prata om film och kärlek.
(freedom, beauty, truth and love)
och du skulle lyssna och du skulle hålla med och det är en sån jävla illusion.
en sån jävla drömbild.

jag vill ha en pojke som har ett sådant där ostyrigt hår.
en sovfirsyr.
för han skulle aldrig lämna sängen.

och han skulle måla frågetecken på baksidan av tavlor, och han skulle klättra upp i träd och skrika "beauty" så att alla hör, fast han nästan aldrig pratar och fast han aldrig varit kär. (innan han träffade mig.)

och innan vi somnade skulle jag sätta på "I'm not in love" på spotify, som ett subtilt litet meddelande.
för bara att du får somna brevid mig,
betyder inte att du får vakna här.
kanske aldrig mer.

det finaste jag kan tänka mig,
är att ha någon man bara kan sitta och läsa med,
varsin bok.
och att allt känns okej.
(om man hittar någon man kan hålla käften med utan att det blir pinsamt, så vet man att man ska stanna kvar)
det slår en dubbeldäckare
en delad död,
som man njuter av.
för passion
brinner alltid ut.

men lugnet.
det finns kvar.

så länge man är lugn.

det är aldrig bara en låt.
en film är aldrig bara en film
och inga böcker finns bara för att ta upp plats i er pretentiösa jävla bokhylla.

(och aldrig
att jag skulle vilja dö
brevid dig.
aldrig.
jag tror inte ens på att det är himmelskt.)


men jag vill träffa dig.
men jag vill inte träffa dig.
för du är perfekt just nu,
och varför skulle jag vilja förstöra det?




Fri vers av trasselsmuts
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-01 13:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

trasselsmuts