Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gatlyktor

Jag ser ut på nya vyer
Gatlyktor vars oranga sken
fyller mitt hjärta med jämnmod
och igenkännande
Trots alla år på landet
har gatlyktan en stadig plats i mitt hjärta
ett asfaltsbarn i naturbarnet
med orange ljus i ådrorna
Minns cykelvägen då för många år sedan
framför oss så många lyktor
bakom oss kolsvart
en kick var allt som krävdes
ni vet
man har inte roligare än man gör sig
Och jag är så van vid mörker omkring mig
och inuti
men med ljuset kom ljuset
Och när dimman snärjer in omgivningen
runt gård och liten stuva
försöker liksom dämpa skenet
så ser jag hur det bryter igenom
Känner det
Det är ljust nu




Fri vers av Lindalou
Läst 326 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-11-05 01:32



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
fint fint,
jag tycker om "med ljuset kom ljuset" mmm, jag tycker mycket om det..

kram k
2011-12-20

  flickan i spann
Målande beskrivet.. som alla dina texter tycker jag..
2011-11-11

  thyra
Din text förmedlar en känsla av igenkännande. Den orangea vyn är hemmavan :) Fint ordkomponerat!
2011-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou