Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En riktig limerick ska helst inte vara rumsren. Nå, nu är du varnad... :)




Lättsint geografi (Limerick * 5)

Då börjar vi väl...
En basist på en sydlig atoll
Spelade enbart i tonarten moll
Ty han kände sig spak
och strängen var slak
Så hos damerna kamma han noll.

 

Stad och gatunamn förblir okänt
Flickan i port nummer ett
Har ett ganska så ljudligt sätt
Medan jag ber min bön
hörs ett utdraget stön
Som sedan går upp i falsett.

 

Jena - stad i Tyskland
En stilig damfrisör uti Jena
Föreslog kunden att kamma bena
Hon lät honom råda,
Han kammade båda,
men mest var det mitten han mena.

 

Månne om kunden från föregående vers
En hårbeväxt skönhet från Jena
Åkte hästskjuts när hon rakade bena
Men ibland allt sitt hår
Skar hon upp ett sår
Varvid rösten och hästen skena.

 

Den största av de Baleariska öarna
Ett smekmånadspar på Mallorca
Fick problem med oväntad torka
Men då köpte de in
en kartong vaselin
Och strax utan ände hon orka.

 

----------------------------
Bilden: Torget i Jena, av Wikimediaanvändaren KaurJmeb är upplåten med licensen CreativeCommons ShareAlike.
URL: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jenamarktplatz.jpg




Bunden vers (Limerick) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 627 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-11-05 20:49



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
Jag gillar mittbenan :)
2011-12-16

  HelenaW
Hahaha.. Bra skaldat..
2011-12-15

    ej medlem längre
Limerickar ska ju ha en lite fräck anspelining. Så jag blir inte chockad!

Bra!
2011-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)