Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
suttit och lekt med bilder hela helgen... precis som allt annat jag lagt ut de senaste veckorna är detta helt nyskrivet


Ett ljus

Det finns ett ljus från himlen som jag ser
Det har en röst som ömse befaller ömse ber
Och jag följer i varje rörelse
Det är min himmel som andra skulle se som förströelse

Det finns ett ljus som kommer via tanke och når min själ
Jag vet när det händer för jag känner det så väl
Och det finns önskningar som jag uppfyller
Jag tror det kallas upplevelser som förgyller

Det finns ett ljus som berättar vad jag ska göra
När jag hör rösten som bär ljuset får jag höra allt det som jag ska höra
Kommen ur drömmar, kommer i drömmar till mig
Du vet att det där ljuset är en del av dig

Det där ljuset viskar vad det vill att jag ska göra medan det lyser
Det där ljuset ger mig tankar att värma mig med när jag fryser
Och jag tror nog att du vet att jag tänker på dig
Och allt det där som vi skulle kunna göra om du var hos mig

Det finns ett ljus som vill mötas och som också vill
Ett ljus som berättar hur det vill ha det och får dig att bjuda till
I minsta detalj får du veta hur ljuset vill ha det
Fast du redan visste, ja det är en bekräftelse på att du hade rätt

Det finns ett ljus som når mig, och för mig är det där ljuset du
Men sen förstår jag att du har samma ljus hos dig, det kanske lyser hos dig nu
Så kanske är det ett ljus som sammanför oss två
Eller också är det ett ljus som du har, som jag attraheras av och som sammanför oss två

Det finns ett ljus som lyser upp mig bit för bit, når mitt ansikte utan att blända
Det finns en strimma av dig i det som alltid får mig att återvända
Det där ljuset smeker och får mig att smeka, och ma ser så mycket att man vet
Ljuset kan vara du, eller ljuset kan vara något som lyser på oss båda från en annan planet




Fri vers av PPQ
Läst 429 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-11-06 21:40



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mjuk och varm poesi. =) Utsökt. =)
2011-11-09

  Suzy med punkterna
Ett fint ljus du beskriver.
En mjukare sida som är kul att läsa.
2011-11-07

  Ninananonia VIP
:) Ja det ljuset är vackert..
2011-11-06

    ej medlem längre
En mycket fin och mjuk text.
2011-11-06

  Ronny Berk
god poesi , med ljuset i huvudrollen, rimriktigheten förhöjer läsvärdet, ja !
2011-11-06

  drakbruden VIP
Så underbar....den sprider inte bara ljus utan också en gyllene värme
2011-11-06
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ