Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Från mitt köksfönster




I aldrighetens nejder

I Aldrighetens skimrande dalar
där försvinnande intigheter jagar
sina flyende skuggor
och mörkret aldrig skyggar
inför dagens vilda dans
som om Någontingen inte fanns,
där vilar jag mitt trötta änne
mot Mångudinnans silverspänne,
buret över hennes lockande sköte
inför nattens stundande möte

 

Då drar en mildhets bris över nejden
och de stridande lägger ned
den eviga fejden
och bjuder till fredag

 

Då har plågan nått sitt slut
bortom Aldrighetens kullar
och de mosslösa stenarna rullar
i ett omärkligt utförslut

 

Jag söker ingenting i dina ögon
utom den gnista jag längtar
Det är inte mörkt
men det mörknar
Ur mörkret hämtar
ljuset sin styrka

 

Tystnaden kysser mina öron,
en stilla lycka,
ty tiden har fört
mig till den djupa tröstens
milda famn

 

Jag har kommit i hamn




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-10 08:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP