Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

11.11.11 11.40




Trancedrömmar – när tystnaden ännu föder ord

 

Vårdagens vindar väntar ännu
Vilande ljud ur tystnaden
En doft sprider sig
av gröna fågelrop
mot en fond av aldrighet
Ur kommande drömmars djup
och tider bortom horisonten
väller en gyllene chimär
av ännu ej tända begär
och blott anade klanger

Avenboken med döva blad
darrar gråbrunt av annan kraft
medan jetplanens bordun
bryter himlens blå toner
och stillheten skiftar mot ständigt

En trevande doft av gröna fågelrop
sprider sig dimlikt
mot en fond av aldrig

Ur kommande dagars protokoll
väller en gyllene chimär
av ännu ej tända begär
med blott anade klanger
av alfabeten på tillväxt

Avenboken med döva fjolårslöv
darrar utan knoppande ångest
vibrerande av vindens vilja
medan jetplanens bullrande bomull
bryter av mot morgonrodnadens toner
och närvaron fullbordar sin ständighet

När tystnaden ännu föder ord




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-11 11:40



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Vilket ordval, vilken utveckling av desamma, jag är ofrivilligt imponerad, ehuru det känns oenkelt att hlet och hållet för mig själv översätta hela den bild vilken framväxer här
2011-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP