Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett "lyllo" var under 60-och 70-talen en vanligt förekommande art. Lyllots inträde på en scen hade överraskningens prägel; var så plötsligt försvunnen, för att snart dyka upp och igen. I dag är klassificeringen en annan.


Lyllo!

I dag såg jag en tjej som såg på mej.
Tänkte hon då, "lyllo mej!", när hon såg mej.
Eller tänkte hon bara, "Lyllo dej som fick se på mej!"?
Ja, jag tänkte ju bara, "Lyllo mej!"

I förra veckan, när jag hörde hur bra det gått för dej
då blev jag först ledsen, men inte för att missunna, nej
jag tänkte ju bara, att det kanske också kunde ha varit mej.
Men sen tänkte jag, och då tänkte jag på dej
va bra att du blev så bra på att ordna med sånt där
för då en dag, kanske du kan hjälpa mitt barn och mej.
Lyllo mej och Lyllo dej!

Men vet du, jag kan ju faktiskt också en grej.
Om du vaknar mitt i natten och känner att du bara måste få veta
hur man upå morgonens runda boll knyter sina skor
och i samma stund brygger kaffet i en liten kopp, då
då kan du ringa mej. Lyllo dej!











Prosa av Olof Lagerhorn VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-16 23:25



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
O hoppfullt skrivet
L ivet givet drivet...
O Lyllo har jag ej hört
F örr du öppnade
* en ny dörr...
Stockholmskt?
2011-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP