Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

 Kan fortfarande höra getingsurret.




DOM FLÖT OVANPÅ

 

Dom flöt ovanpå.

Såg lite äckligt ut där i grytan.

Rött som blod eller hallon

som det egentligen var.

Maskar, som mor inte kunnat rensa bort.

Kunde tack och lov inte se hela

eländet förrän alltsammans östes upp

i silduken.

Getingarna svärmade, surrade

men lät oss vara ifred.

Det hjälpte inte att nätfönstret satt i.

Dom hittade kryphål ändå, precis som dagens "ohyra".

Men saften blev god.

Serverades varma sommardagar

i träddgården, med slätt vetebröd.

Punkt och slut. Här vankades inga feta vinerbröd inte.

Bantningsfirmorna hade fattigdagar.

 

Far hämtade hem lite grus och stjälpte upp på gårdplanen

Skulle väl mura lite.

En gammal öronlös kopp blev formen till mina "kakor"

Plastleksaker??

Hade aldrig sett!!

Herregud, det fanns ju katten att krama

Kottarna från granarna att leka med

Griskultingarna att räkna när dom ploppade ut "där bak"

Flugorna att fånga och stoppa på flaska. Fy fy!

Små blåklockor att nypa av och trä på fingertopparna

Blev fin som en prinsessa.

Toffelskavade anklar.

Nåja, det var sommar och sånt fick man tåla.

Slog man sig, kletade mor på lite "Stack opp och gack"

och så var det inte mer med det.

Vad var det som var bekymmer egentligen??

Ingenting!

Bekymmer kommer först, när man börjar jämföra sin situation

med andra och det förskonades man ifrån.

I dag kallas det skyddad verkstad.

Jag kallar det ett skyddat paradis

fyllt av underbara minnen från en oskuldsfull tid.

 

 

 




Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-17 10:49



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP
Statt opp och gack, var en
rödbrun vätska och betyder säkert
"Stå upp och gå"
Kanske från danskan då tiden begav sig
2011-11-17

    ej medlem längre
Ännu ett härligt tidsdokument. Funderar på vad det är bara: "Stack opp och gack".
2011-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP