Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barnet släpper sin dröm fri...som en fågel av glas flyger den genom tiden i hopp om att få träffa dig igen...


Moraklockan

Jag står på min balkong bland höstvissna krukor.
I trädgården står en moraklocka.

Jag har sett henne förut,
från en annan balkong, i en annan stad,
för länge sedan.

Då var hon stark och skinande och slog av förväntan.
Nu ser hon trött ut, runt urtavlan syns sprickor
och pendeln har mist sin glans.

En åder binder oss samman och jag ser min puls
i hennes visare. Jag sträcker mig ut,
lyfter upp henne i mina armar
och ser, att hon inte längre passar tiden.

Bakom repigt glas möter jag min barndomsblick.
Jag kan inte se mig i ögonen och böjer mitt huvud av skuld.
Hur tog jag hand om min tid?

Förlåt....






Fri vers av calidris
Läst 574 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-11-20 17:07



Bookmark and Share


    sajo
Vilken underbar text att läsa. Får mig att tänka på min farmors klocka som jag minns än idag (den satt i hennes kök) slog sina slag alltid i rätt tid....eller.

Men så en dag tystnade klockan och så även min farmor (blev 102 år) dock ingen Moraklocka.

Bra skrivet.
2011-12-10

    Sylwia
Ställer mig frågan: Hur tar vi hand om vår tid? Alla föds och alla dör men vad gör vi med tiden däremellan? En tankeställare. Applåderar och bokmärker för att inte glömma bort tiden som sakta går mot sitt "slut".
2011-11-20

    ej medlem längre
Fin personlig gestaltning av något som jag tror ändå är ganska allmängiltigt ...
Vackert foto, också.
2011-11-20

    ej medlem längre
Den texten gick rätt in i hjärtat....underbar!
2011-11-20

    ej medlem längre
oj.. så starkt berörande text..!
vackert skrivet.. annorlunda metafor,
skickligt förklarat..
2011-11-20
  > Nästa text
< Föregående

calidris
calidris