Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

 Intet är som väntans tider 




Med egna vingar

 

 

Sitter inkurad i stugvärmen.

Tänker på dem.

Saknar dem.

Har de nått sitt mål, måntro?

Eller har de gått under?

 

För egen maskin

eller med egna vingar

över land och hav

 

Sädesärlan

som vippade så lätt

Bodde under

tegelpannan.

 

Ringduvan så

majestätisk

Drack och badade

under björken

 

De små talgoxarna

snabba och pliriga

som tanken.

 

Koltrasten?

Var håller den hus?

Vad lever den på?

Maskarna är långt nere

i underjorden.

 

Min väntan blir lång

tills de åter

förgyller min dag.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-11-20 09:35



Bookmark and Share


  Titti Rydberg VIP
Jag tycker att din dikt är underbar.
Kan inte förneka att jag ofta tänkt i
samma banor.
2011-11-20

  anits VIP
Underbart och tänkvärt skrivet
om dessa fåglar som försvinner
söderut för att komma tillbaka
när våren nalkas
2011-11-20

    Birgersdotter VIP
fin text
2011-11-20

  Bibbi VIP
Helt fantastisk och underbar text.
2011-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP