Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

Morgonstund har.....




Som en slöja

 

 

Gryningen ligger som en slöja

utanför mitt fönster,

där nakna grenar avtecknar sig mot himlen.

Vackert, lite trolskt.

Kanadagässen håller konsert

på sin flykt inåt land.

 

Nedärvd visdom:

övernatta i strandkanten.

Räven kan vara farlig.

 

Det luktar morgonkaffe

från köket.

 

Grannens hund springer

villigt bredvid cykeln.

Att dom orkar!

Morgon, middag, kväll!

 

Men hägern,

kommer den inte?

Har kanske sovmorgon.

 

Eller är den redan i farten och plockar guldfiskarna

ur trädgårdsmästarens damm.

Fulingen!

 

Står lite och skular med axlarna,

när jag lyckas få en glimt av den,

på min vandring runt vattensamlingen.

Verkar ha lite skuldkänslor.

 

Helt plötsligt har det dagats.

Smygande och omärkligt.

Dagen är pånyttfödd.

 

 

Utan födslovånder.

 

 

 

 




Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-11-23 09:37



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-11-24

  Cahaya
Fantastiskt vad levande du målar upp dagens uppbaknande. Lite i taget öppnas ögonen och helt plötsligt är man där... Bra skrivet...
2011-11-24

  anits VIP
EN underbar text
2011-11-24

  mare VIP
Tack för en fin text
2011-11-23

  PPQ
så fint skildrat
2011-11-23

    ej medlem längre
Morgonen är en fantastisk tid på dagen oavsett när man vaknar.
2011-11-23

  Bibbi VIP
Enastående fin text.
2011-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP